Creatieve Workshops

Heb je zin om met een klein groepje van maximaal 4 personen een dagje creatief te zijn? In de winter is er een gezellige plaats aan de grote tafel voor de houtkachel. In de zomer is er bij mooi weer plaats in de tuin.

De dag is als volgt ingedeeld: Om 10 uur ontvang ik je met een kopje koffie en thee en wat lekkers. Ik geef een korte uitleg over het materiaal wat we die dag gaan gebruiken en je kiest de kleuren die je wilt gaan gebruiken. We werken tot 12.30 en genieten dan met elkaar van een kopje soep en stokbrood. Je kunt even “een frisse neus” halen als je wilt en om 13.30 gaan we verder met nieuwe ideeën. We ruimen om 15.30 de boel op en bekijken elkaars werk. Hopelijk ga je naar huis met een goed gevoel en inspiratie.

De kosten voor de dag zijn incl. materialen en koffie, thee en soep € 75,-

Je kunt kiezen uit de volgende workshops:

Vilten van een omslag voor een inspiratieboekje

We beginnen met kiezen van de kleuren. Ik maak van te voren pakketjes met kleuren naaldvilt, zijde en extra materialen. Met dit pakketje ga je aan de slag met een patroon dat klaarligt. Je maakt een unieke boekomslag die je af kunt maken met kraaltjes, borduurwerk of wat je maar wilt. Het boekje is 16 x 11 cm en hoort bij de materialen van de workshop.

Hartje vilten en borduren

We beginnen met kiezen van de kleuren. Ik maak van te voren pakketjes met kleuren naaldvilt, zijde en extra materialen. Met dit pakketje ga je aan de slag met een patroon dat je zelf knipt. We maken eerst het basis hartje. Daarna kun je technieken kiezen om het hartje te versieren of op te hangen. Zelf gebruik ik weeftechniekjes, oya haken, kraaltjes en borduren. Zo wordt het hartje heel persoonlijk.

Intuïtief schilderen met kleurpotloden, acrylverf en pastelkrijt

In de ochtend starten we met een oefening om tot rust te komen en zo gemakkelijker gebruik te kunnen maken van je creatieve vermogens. Iedereen kan creatief zijn als je het aandurft om je oordelen over jezelf los te laten. Spelen met kleuren en verschillende materialen is een heerlijke manier om je te uiten en jezelf te verrassen. Plezier maken en de techniek ontdekken van eenvoudige materialen staat voorop zodat je thuis zelf aan de slag kunt na deze dag.

Meditatie en moodboard maken

In de ochtend starten we met een meditatie/visualisatie. Hierbij leer je je bewust te worden van je innerlijke wereld. Ademhaling, gedachten en “oude” overtuigingen mogen hierbij de ruimte krijgen. Daarna starten we met het moodboard. In de middag gaan we verder om op een creatieve manier het moodboard af te maken. Dit kan je helpen je wensen en dromen helder te krijgen. Het is handig om het thuis op een plek te hangen waar je het regelmatig tegenkomt. Deze workshop is een mooie start bij het nieuwe jaar, een verjaardag, een huwelijksdag, een voor jou belangrijke dag in je leven of zomaar omdat het je leuk lijkt om dit te proberen.